Избор на надгробен паметник.След избора на надгробна плоча кога трябва да бъде поставена?
Оформяне на гроб София област гробищни паркове
〸 【 тел:02 870 56 57 GSM: 0882 528 970 GSM: 0879 856 057 】〸
email: pametnic_com@abv.bg

www.catalog-pametnici.eu

Въпроси на които предстои да отговаряме

Вие сте тук : Избор на надгробен паметник.След избора надгробна плоча кога трябва да бъде поставена?

Мраморни паметници , Мраморни плочи , Модели надгробни паметници, Оформяне на гроб, Паметници ,Цялостно аранжиране на гробно място

Галерия Надгробни паметници


 • Избор на надгробен паметник.

  След избора на надгробна плоча кога трябва да бъде поставена?

  След загубата на близък нам човек трябва задължително да бъде организирано погребение.

  И след като е бил вече погребан покойния е нормално като измине определено време да се постави надгробен знак.

  Избора на надгробен паметник определено е важен и доста емоционален момент в живота на всеки загубил близък.

  Ще попитате кога е редно да се постави на гроба знак който показва кой е погребан там?

  Несъмнено надгробна плоча на гроба на покойник се поставя поне 40 дни след като е било организирано и извършено погребението.

  Добре е паметника да бъде поставен преди самото изнасяне за едната година, това е важно защото целта на посещението на всички близки освен да почетат паметна на мъртвия е като застанат на гроба да видят плочата със снимка и надпис а не празен гроб.

  Другия често спазван срок е съобразен с това какъв вид на оформяне на гроба сме избрали.

  Изчакването на 12месеца за което повечето от нас са чували и малко преди това да бъде поставен надгробен паметник на гроба е с оглед на следното нещо:

  Ако сте избрали гроба да бъде цялостно оформен с комплект от мозаечна рамка , бетонни основи наричани от мнозина / Пътеки/ и надгробен паметник от камък например /Мрамор/.

  Тази комбинация е доста тежка и ако не сте спазили този срок от 1 година през която задължително след погребението да е минала зимата да има валежи от сняг и натрупване на сняг който да натежи на гроба при което пръста сляга. След това напролет дъждове които ще допринесат допълнително пръста с която е запълнен гроба на покойния при погребението да слегне максимално.

  Това се прави защото тази тежест поставена на гроба може да предизвика слягане на пръста което от своя страна ще доведе до потъване на бетона съответно на рамка и наклоняване на паметника.

  Изборът на надгробен паметник трябва да бъде съобразен с начина му на поставяне.

  В общ план как избираме надгробен паметник?

  Може би на първо място гледаме формата на надгробния паметник и като цяло как изглежда след което избираме материал от който да бъде изработен.

  Най често надгробни паметници се изработват от здрав материал някакъв вид камък .Тъй като това е надгробен знак и той няма да се сменя често.

  Ще стои там доста дълго време за тази цел трябва да е възможно най-издръжлив на различните атмосферните условия и влияния.

  Дори и да се наложи да се организира и извърши погребение на следващ покойник в същия гроб може да се използва същия стар паметник като му се направи доработка на която да има надписи и снимка на надгробния паметник или директно да бъдат изписани имената на последния покоен и да бъде залепена керамична снимка за надгробни паметници.

  Имайки в предвид необходимостта от максимална издръжливост на надгробния камък с годините са се подбрали материали които позволяват обработка да желана от нас форма и да са възможно най-здрави.

  Има различни видове камък най-ползвани за изработка на надгробни паметници са мрамор, гранит и врачански камък може да се направи надгробен паметник и от комбинацията на бетон + бяла мозайка и арматура наричат се /Мозаечни паметници /.

  Най-ползван а и сравнително лесен за обработка с цел придобиване на желана от нас форма е мрамора за това най-масово се избират и поръчват паметници които са изработени от камък мрамор.

  Различни форми и модели мраморни надгробни паметници предлагаме ние с гравирани елементи като кръст, роза, цветя и др.

  Важен фактор е и цената при избор на надгробни паметници и плочи .

  Когато трябва да се оформи ниска цена разбира се избираме по-малък размер паметници с права форма и без гравюри.

  Снимка за надгробния паметник малък размер 9/11см елипса с борд черно бяла.

  Надписи за надгробни паметници вкопани малко символи.

  Ето такъв нискобюджетен надгробен паметник

  Това тук е постигнато защото не се полага много труд по оформяне на модела има се в предвид рязане с цел този надгробен камък да бъде с определена форма сърце, кръст, пламък ваза, лале, свещ , котва и др.

  При нас символите се изписват с машина което определено улеснява целия процес по обработка и надписване на надгробния камък така че той да бъде във вида който искаме така и цената е най приемлива.

  В нашия сайт има оферти за такъв вид надгробни паметници които се предлагат на цени от 230лв.

  Защо по-сложните форми за надгробен паметник са с по-висока цена?

  Ето една такава конфигурация за надгробен паметник където има доста рязане и пилене тоест много ръчна обработка на мраморния камък което е нужно за да бъде оформен като модел надгробен паметник с определена форма което вдига крайната цена на този вид изделия предлагани от каменоделските фирми.

  Най-често се изработват модели с избрана надгробна форма предлагана в нашия надгробен каталог с паметници и в редки случаи по избор на клиента.

  Избрали сте надгробен паметник от нашата галерия това ни дава възможност да бъде предварително изработен и при необходимост за надписване и поставяне в по-кратки срокове ще можем да ви бъдем наистина полезни.

  Пазара в България има нужда все повече от Каменоделски услуги а се наблюдава недостиг на кадри няма каменоделци които да вършат тази работа.

  Това разбира се допълнително увеличава цената на труда полаган за обработката на камък било то мрамор или гранит с цел оформяне на паметник и изработка на други каменни изделия.

  В заключение можем да кажем че Избор на надгробен паметник правим като следваме тези няколко стъпки:

  • 1: Форма на надгробен паметник /Пламък, Цвете, Кръст, Овална, Правоъгълна, Триъгълна и др./
  • 2: Материал от който да бъде изработен паметник
  • 3: Надписи на надгробни паметници
  • 4: Снимка за надгробен паметник /Форма на снимката , Размер, Цветна или Черно бяла/
  • 5: Гравюра роза или друго цвете, кръст, картина, пейзаж и други елементи.
  • 6: Надгробни паметници крайни клиентски цени

  Като Забележка можем да вмъкнем следния факт който се наблюдава…….

  При избор на паметник много наши клиенти особено когато избиращия е възрастна дама или мъж и трябва да избират надгробен паметник за своят съпруг и съответно съпруга си правят сметката така че на паметника да има място да бъдат написани и техните имена и години и да бъде залепена снимка.

  За тази цел избрания модел надгробен паметник трябва да бъде с по голям размер и с възможно най-малко гравирани елементи /Рози. Кръстове, Цветя и др./

  Говорим за модел с размер 90/70/6см там лесно биха се събрали вкопани надписи за надгробни паметници за двама покойника. Това доста хора наричат двоен надгробен паметник защото има място за надписи на имената на двама покойника.